divendres, 16 de juny del 2017

Poetes d'avui: Hermínia Mas






Hermínia Mas 

va néixer a Casserres (Berguedà) el 1960. Durant alguns anys ha viscut a Barcelona. Però actualment resideix a la Garriga amb el seu marit i els seus dos fills. Es va llicenciar en filologia catalana i es va especialitzar en l'autoaprenantatge i ensenyament del català com a llengua estrangera. Així, treballa de professora a una Escola Oficial d'Idiomes. Va començar escrivint poesia, però actualment la seva activitat literària s’ha diversificat i també escriu narrativa. Els darrers anys s’ha centrat especialment en el camp de la literatura infantil.

Poesia

Premis Miquel de Palol (1995), Caterina Albert (1993) i Tardor (2004) i ha estat finalista dels Amadeu Oller, Vicent Andrés Estellés i Carles Riba. Els seus poemes han estat seleccionats a diferents antologies i revistes com Dels trobadors als nostres diesContemporàniesDe mar a mar. Antologia de poetes catalans i portuguesosReduccions i Gest.

Narrativa

En narrativa ha guanyat el Premi Folch i Torres (1999) per la novel·la Ulldevellut, escrita amb Josep-Francesc Delgado, i el Premi Ciutat d'Olot de narrativa infantil. Ha quedat finalista del Vaixell de Vapor amb Idriss, la noia del fil de seda, i del premi Edebé de literatura infantil amb E-mail de Buenos Aires.

Autors: Carles Pamplona i Daniel Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada